BECSKY LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY GUTH-ON

A NYÍRERDŐ ZRT és az MVE valamint a Jagdterrier klub hagyományteremtő céllal hírdette meg a Becsky László emlékversenyt vérebek és disznókutyák részére 2017 áprilisának első napján. Guthon.

A MVE elővizsgát és II. típusú Nehezítet Vércsapa versenyt hirdetett meg, s mindkét kategóriában 3-3 nevezés érkezett be. A három elővizsgára felvezetett véreb közül 2 sikeresen teljesítette a feladatot annak ellenére, hogy a kisült, kiszáradt aljú akácosokban olykor nagyobb létszámú dámcsapatok vonultak keresztül a csapán.

Eredmények:

Szloboda István -  Boros Menti Vadász Csöpi nevű hannoveri szukájával 111 pontot elérve, míg Romániából Papadonatu Mihai Gábor -  Blood Han Bay Afra nevű szintén hannoveri szukájával 114 pontot elérve sikerrel abszolválta az elővizsgát.

A NVV-re nevezettek közül végül is csak ketten érkeztek meg, akik közül Séra Péter – Ricsika Erdei Argo nevű hannoveri kanjával  98 pontot érő II. díjas munkával megnyerte a versenyt. A rendkívül nehéz 1400 méteres 22 órás csapát 70 perc alatt teljesítették, s közben 4 db csapajelet találtak meg a tízből.

A guthi erdészet Bartucz Péter erdészetigazgatóval és Misó Mihály fővadásszal kitünő házigazdának bizonyult, és az egész hétvége kifogástalanul volt előkészítve.

 

Buzgó József